De eerste echte christelijke hosting provider

 

 

CULTUUR IN DE KERK - CatharinaStichting Zuiderwoude

 


 

     


Cultuur in de Kerk Zuiderwoude

  

Nieuwjaarsconcert 2020:

Vincent van Amsterdam speelt Bach op accordeon

Het is inmiddels een bekende traditie van Cultuur in de kerk Zuiderwoude: op 1 januari speelt één artiest op één instrument werk van Johann Sebastian Bach. Die artiest is dit jaar niemand minder dan Vincent van Amsterdam, de grote promotor van het klassiek accordeon. Van Amsterdam, onder andere winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, zal op nieuwjaarsdag verschillende composities van Bach ten gehore brengen waaronder de Goldbergvariaties.

Vincent van Amsterdam studeerde cum laude af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009), het International Young Musicians Competition in Milaan (2009) en de vakjuryprijs van het Nederlands Conservatorium Concours (2014). In 2016 won hij zowel de publieksprijs als de juryprijs van het Dutch Classical Talent Concours.

De Goldbergvariaties behoren tot de beroemdste werken van Bach. Ze werden in 1741 gecomponeerd voor klavecimbel, maar zijn ook regelmatig uitgevoerd door pianisten of strijkkwartetten. Vincent van Amsterdam is de eerste Nederlandse muzikant die dit iconische werk op accordeon uitvoert. Zijn cd met de Goldberg Variaties van Vincent is louter positief ontvangen met 4 en 5 sterren. Van Amsterdam staat bovendien bekend als een groot verteller. Hij deelt zijn enorme muziekkennis graag met zijn publiek.

 

Waar:                  Kerk van Zuiderwoude

Wanneer:            Woensdag 1 januari 2020 | 16:00-17:00 | kerk open om 15:30

Entree:                € 10,-, inclusief welkomstdrankje

Reserveren:        Reserveren aanbevolen – tot uiterlijk 31/12/2019 –

                            via: jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl.

 


  

Kinderconcert zondag 26 januari:
De wolf en de 7 geitjes


Grote kwaliteit in een klein dorp. Dat is een beetje de rode draad van de evenementen die Cultuur in de kerk Zuiderwoude organiseert. Op zondag 26 januari is het alweer tijd voor een nieuwe voorstelling die aan dat motto voldoet: De wolf en de 7 geitjes van Gijs van Rijn, Japke Hartog en Ronald Jonker. Voor iedereen van drie tot en met honderd. 
Gijs en zijn muziekvrienden steken het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm in een swingend nieuw jasje. In de vrolijke familievoorstelling gaat klassieke muziek van onder andere Beethoven en Debussy hand in hand met door het trio geschreven kinderliedjes. 

Het sprookje gaat over een moedergeit die haar kinderen waarschuwt de deur voor niemand open te doen omdat de boze wolf in het bos loopt. Maar als moeder het huis verlaat grijpt de wolf zijn kans! Het is niet al te eng, dus papa kan ook mee. En natuurlijk alle vriendjes, vriendinnetjes en opa's en oma's...

De voorstelling begint om 16:00 uur en kost voor iedereen 5 euro. 

 Waar:                  Kerk van Zuiderwoude

Wanneer:            Zondag 26 januari 2020 | 16:00-17:00 | kerk open om 15:30

Entree:                € 5,-

Reserveren aanbevolen – via: jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl.

   


Wat staat er dit jaar nog meer op het programma?

Het jaarprogramma van Cultuur in de kerk Zuiderwoude is al voor een groot deel rond. Het belooft een mooi en veelzijdig jaar te worden. Niemand minder dan chansonnière Charlotte Haesen komt op 8 maart naar Zuiderwoude voor het voorjaarsconcert. Sinds het winnen van de publieksprijs van het prestigieuze Concours de la Chanson ontving ze uitsluitend lovende recensies en trad ze onder andere op bij Podium Witteman. Samen met gitarist Philip Breidenbach neemt zij ons mee op een muzikale reis door het Franse chanson. Van 16:00 tot 17:00 uur. 

 

Zondagmiddag 29 maart staat in het teken van Wintergasten. Een uitgebreid persoonlijk en inhoudelijk gesprek met een gast uit de regio. Dit jaar is dat schrijfster Paulien Bom en zij zal vooral vertellen over de opvoeding en welke problemen daarbij kunnen optreden.

 

Op zondagochtend 7 juni is er een bijzonder koffieconcert met Christiaan Winter. Hij gaat ook schuil achter de naam De Notenmaker, wat heel toepasselijk is voor iemand die beiaardier, organist en dirigent van een vocaal ensemble. In die laatste hoedanigheid zal hij in het voorjaar naar Zuiderwoude komen. Koffieconcert, aanvang 11:30 uur. 

 

Blokkeer 21 of 22 juni alvast in uw agenda. Op deze dag is er een bijzondere samenwerking tussen de Fanfare van Zuiderwoude, Suyderwou’s Historie en Cultuur in de kerk. De fanfare bestaat in 2020 honderd jaar en daarom is er een voorstelling met als thema ‘100 jaar Zuiderwoude’. We verwachten veel aanloop, dus daarom gaan we uit van een avondvoorstelling op zaterdag om 20:00 uur in de kerk van Zuiderwoude en een ochtendconcert, aanvang 11.30 uur op zondag in de pastorietuin.