De eerste echte christelijke hosting provider

Herfst

Met elk blad dat valt,

Valt meer licht op de aarde,

Komt meer uitzicht vrij.

 

Met elk blad dat valt,

Staan wij scherper getekend,

Valt meer hemel ons bij.

 

                            Jaap Zijlstra

 


 

SINT MAARTEN

Op 11 november gaan de kinderen weer de deuren langs om met hun lampionnen licht te brengen in het donker, en de mensen te verwarmen met hun liedjes. Én om iets lekkers in ontvangst te nemen, natuurlijk! In Zuiderwoude beginnen we  met z’n allen in de kerk om 18:00 uur. Heel even maar, want we kunnen nauwelijks wachten om het dorp in te gaan. We luisteren naar het verhaal van Sint Maarten, we zingen samen alvast een paar liedjes en we steken allemaal samen tegelijk onze lichtjes aan. Vanaf 18:15 gaan de kinderen de huizen langs. Als ze bij u mogen aanbellen, zet u dan een kaarsje voor het raam, een lichtje in de tuin of het buitenlicht aan? Dan weten ze dat ze welkom zijn.

 


  

 LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR

November is de maand waarin van oudsher de doden worden herdacht.

Het past bij de herfst, als de natuur ons leert van loslaten en afscheid nemen. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dit jaar op 24 november, staan we daar in de kerk van Zuiderwoude bij stil. We noemen de namen van degenen die in het afgelopen jaar overleden zijn. We steken kaarsen aan omdat we geloven dat er meer is dan alleen de duisternis van verdriet en rouw.

We zoeken troost en bemoediging in oude verhalen. Er is ook ruimte om mensen te gedenken die we al langer moeten missen, of die niet uit onze dorpen komen. In deze dienst is – misschien nóg wel meer dan op alle andere zondagen – iedereen van harte welkom.

 


 

HET PROJECTKOOR

ZINGT OP 1E KERSTDAG                       

We gaan binnenkort weer starten met het projectkoor. We zingen graag weer met de projectkoorleden, die de diensten van Kerst en Pasen al jaren extra kleur hebben gegeven.

Heeft u ook altijd al eens mee willen zingen met een koor, maar weet u niet zeker of het iets voor u is? Doe dan dit jaar eens mee met ons projectkoor o.l.v. Otto Dethmers. Otto en Charlotte zoeken samen de muziek uit en wij repeteren vier woensdagavonden deze mooie liederen eenstemmig of vierstemmig in. Laat mij even weten of u wilt meezingen.

 

Ria de Oude,     riadeoude@outlook.com

De data zijn:

Woensdag 27 november 20.30 uur tot 21.30 uur.

Woensdag 4, 11,18 december 20.30 uur tot 21.30 uur.

Zondag 25 december om 9.15 uur inzingen en dan om 10.00 uur uitvoering op 1e kerstdag.


 

KERK OPEN

Afgelopen zomer was de kerk acht weken open. Mensen van dichtbij en van ver weg hebben onze kerk bezocht.

Soms om te schuilen, soms om de koelte op te zoeken.

De kerk was een plek om stil te zijn, even te rusten, om iets te kopen, om de tentoonstelling te bekijken of om gewoon een praatje te maken. Er zijn heel wat kopjes thee/koffie aangeboden wat door de bezoekers erg werd gewaardeerd.

De openstelling heeft voor het onderhoud van de kerk het mooie bedrag van ruim € 3200,- opgebracht. Hartelijk dank aan de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben door aanwezig te zijn als gastvrouw-heer, door boeken of andere mooie spulletjes te brengen, de dames van de vrouwenvereniging die weer van alles gemaakt hadden en natuurlijk de mensen die iets gekocht hebben. Ook de CatharinaStichting willen we niet vergeten, de tentoonstellingscommissie heeft ook dit jaar weer gezorgd dat er tijdens de zomeropenstelling twee verschillende exposities waren.     

Namens de kerkelijke gemeente, Ed en Adrie Honingh