De eerste echte christelijke hosting provider

Algemeen

Kerkplein Waterland is een activiteit van een aantal protestantse gemeentes en de RK Parochie in Waterland.


                                       

FEBRUARI 2019

 

OPDAT ER NIETS VERGETEN ZAL WORDEN

Filmavond

Fotografe en regisseuse Agnes Vàrda en fotograaf en beeldend kunstenaar JR gaan samen op reis door Frankrijk. Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. Ze maken foto’s van mensen die ze ontmoeten en geven zo de kleine man of vrouw een (reusachtig) gezicht. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Deze documentaire won op het filmfestival van Cannes 2017 de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto.

Donderdag 28 februari

De Bolder, tijdelijk in bibliotheek Karmac, ’t Spil 19, Monnickendam! Ingang achter de bibliotheek, bij de hoge mast, rechtse dubbele blauwe deur.

Aanvang 20.00 uur.

Toegang gratis, collectebus bij de uitgang. 


  

VOORAANKONDIGING MAART 2019

 

 

EXCURSIE RIJKSMUSEUM

Op woensdag 20 maart wordt een excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam georganiseerd.  Onder leiding van Bregt Viergever lopen we door het gebouw en bekijken de diverse bouwstijlen die bij de laatste grote verbouwing aan het licht kwamen, met elkaar botsen en toch vaak tot goede harmonie met elkaar zijn gekomen. Zijdelings wordt dan ook gekeken naar de tentoonstelling over Rembrandt.

 

Tijd: 10.00 uur verzamelen in het Café, boven de winkel in de grote entree hal van het Rijksmuseum. Eindtijd: plm. 12.00 uur. 

Maximum aantal deelnemers: 16! 

Kosten: € 10,- p.p. + entree museum  (met museumjaarkaart gratis entree). 

Aanmelden: bij Marlies van Maanen, vóór 17 maart , email marvmw@planet.nl.

 


 

                            MAART 2019

 

DE STATIES VAN DEZE TIJD

Na carnaval begint, op Aswoensdag de Veertigdagentijd of Vastentijd. Die duurt tot Pasen. De lijdensweg van Jezus is daarin een centraal thema. Vele kunstschilders en beeldhouwers hebben zich gezet aan de uitbeelding van de staties, de sinds de 17e eeuw vaste 14 (tweemaal het heilige getal 7) taferelen van de laatste fase van de lijdensweg.

Op deze avond bekijken we eerst in de parochiezaal afbeeldingen van een aantal opmerkelijke staties van bekende en minder kunstenaars. Er wordt verteld over herkomst en achtergrond. We ontdekken allerlei verschillen en overeenkomsten. In het laatste deel van de avond maken we met pastor Henk Bak een kleine rondgang langs de eigen staties in de parochiekerk.

 

Dinsdag 12 maart

Parochiekerk Noordeinde 19, Monnickendam

Aanvang 20.30.uur, zaal open vanaf 20.15 uur.

Toegang gratis, collectebus bij uitgang

 

 

EXCURSIE RIJKSMUSEUM

Op woensdag 20 maart wordt een excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam georganiseerd. Onder leiding van Bregt Viergever lopen we door het gebouw en bekijken de diverse bouwstijlen die bij de laatste grote verbouwing aan het licht kwamen, met elkaar botsen en toch vaak tot goede harmonie met elkaar zijn gekomen. Zijdelings wordt dan ook gekeken naar de tentoonstelling over Rembrandt.

Woensdag 20 maart

Tijd: 10.00 uur verzamelen in het Café, boven de winkel in de grote entree hal van het Rijksmuseum. Eindtijd: plm. 12.00 uur.

Kosten: € 10,- p.p. + entree museum (met museumjaarkaart gratis entree).

Maximum aantal deelnemers: 16!

Aanmelden: bij Marlies van Maanen, vóór 17 maart, e-mail: marvmw@planet.nl

 

 

ONVOLTOOID VERLEDEN

Filmavond

Een zwart-wit film uit 2013. De jonge Anna staat, in het Polen van de jaren zestig, op het punt haar geloften als non af te leggen. Maar dan blijkt ze nog familie te hebben, tante Wanda. De moederoverste vertelt Anna dat ze eerst haar tante moet bezoeken, voordat ze de geloften kan afleggen. Van haar tante hoort ze haar familiegeschiedenis. Ze is Joods en heet eigenlijk Ida. Samen gaan ze op reis om de laatste vragen over hun verleden beantwoord te krijgen.

 

Donderdag 28 maart

De Bolder, tijdelijk in bibliotheek Karmac, ’t Spil 19, Monnickendam! Ingang achter de bibliotheek, bij de hoge mast, rechtse dubbele blauwe deur.

Aanvang 20.00 uur.

Toegang gratis, collectebus bij de uitgang.