De eerste echte christelijke hosting provider

Algemeen
Kerkplein Waterland is een activiteit van een aantal protestantse gemeentes en de RK Parochie in Waterland.


                                  

              

 

 

NOVEMBER 2017

 

 

WANDELING DOOR AMSTERDAM 

We lopen van het Centraal Station naar Diemen, afstand ca. 11 km. De start is om 10.00 uur bij het VVV kantoor t/o het Centraal Station. We lopen richting NEMO museum waar we koffie/thee drinken. Vervolgens langs Artis naar de Elthetokerk in de Indische Buurt. Hier staat om 12.45 uur voor ons een lunch klaar. Via de Nescio brug over het Amsterdam Rijn kanaal bereiken we Diemen. De kosten van deze wandeling bedragen  €  10,00  en dat is voor de gezamenlijke lunch in de Elthetokerk. Wilt u dat bedrag van te voren betalen, bv. tijdens de koffie.

Het maximum aantal deelnemers is 35.

Donderdag 2 november 

Aanmelden vóór 26 oktober bij Ed en Adrie Honingh, telefoon 020-4033243 of via e-mail: edenadrie@hetnet.nl. Het maximum aantal deelnemers is intussen bereikt!

 


 

HOE HET LUTHERDE IN MONNICKENDAM 

Lezing Sander Wassing over Luther in het Monnickendam van de zestiende eeuw 

Fietstochten met Luther als thema, lezingen en exposities door heel het land: niets is dit jaar te gek om de grote voorman van de Reformatie, Maarten Luther te herdenken. Nu is dat spreken over Luther en zijn inzichten doodnormaal, maar in Luthers tijd lag dat heel anders. Het lot van Wendelmoet Claesdochter is welbekend, maar wist u dat nog acht andere inwoners van Monnickendam in diezelfde tijd eveneens vervolgd zijn om hun reformatorische sympathieën? Wendelmoet betaalde de hoogste prijs.

Hoe bereikte Luthers gedachtegoed deze streek? Welke risico’s liep je als je zijn gedachten aanhing? Hoe ontwikkelde zich te Monnickendam de Reformatie in die eeuw?

De lezing wordt opgeluisterd met orgelspel door Simon Stelling. Hij speelt muziek uit Luthers tijd en van componisten die zich door Luther lieten inspireren.

 

Maandag 13 november

Aanvang: 20.00 uur.

Lutherse kerk, Zuideinde 39, Monnickendam.  Toegang gratis, collectebus bij uitgang.  Kerk open vanaf 19.30 uur.

 


 

OVER KLEINE MENSEN DIE GROTE DINGEN HEBBEN MEEGEMAAKT

Filmavond

Een jaar lang volgden Peter en Petra Lataster een klas. In de klas leren kinderen vanuit alle windstreken waaronder oorlogsgebieden, niet alleen lezen en schrijven, maar weer kind zijn. We zien vrolijke, expressieve gezichtjes die verliefd zijn, de juf voor de gek houden, of kibbelen over een verdwenen etui. Maar wie langer kijkt ziet dat het verdriet soms als uit het niets over de randen kan klotsen. En tussen al deze heftige emoties is de juf als een sterke eik: geworteld, met duidelijke regels – er wordt géén Arabisch gesproken in de klas, buiten mogen ze hun eigen taal spreken – en structuur, af en toe een beetje meedeinend met de wind.

 

Donderdag 30 november

De Bolder, ’t Spil 1, Monnickendam. Aanvang 20.00 uur.

Toegang gratis, collectebus bij de uitgang.