De eerste echte christelijke hosting provider


Algemeen
Kerkplein Waterland is een activiteit van een aantal protestantse gemeentes en de RK Parochie in Waterland.


     
 

RENÉ VAN LOENEN OVER VEERTIG VROUWEN

Er komt een echte dichter! Zoiets gebeurt niet elke dag. Hij komt lezen uit zijn nieuwste bundel. Recensenten beoordelen zijn poëzie als ‘krachtig, het lezen meer dan waard’. En: ‘verrassend actueel, op het confronterende af’. En wat nog veel verder gaat: ‘Op verbluffende wijze en in heldere taal ziet van Loenen kans ruimte te scheppen voor het Heilige.’ Dit allemaal alleen al vanwege zijn bij Boekencentrum verschenen ‘Veertig vrouwen uit de Bijbel’.

De dichter zelf komt voordragen, de Broeker Cantorij, o.l.v. Ike Wolters, zingt teksten van de dichter uit ‘Liedboek, Zingen en bidden in huis en kerk.’

 

Dinsdag 13 november

Dorpskerk Broek in Waterland, Kerkplein 13, Broek in Waterland

Aanvang: 20.30 uur.

Toegang gratis, collectebus bij de uitgang. 

 


 

EEN ZACHTERE BLIK?

Filmavond

Een man als Ove is de schrik van elke buurt, een frik, een bemoeial, een scherpslijper van de bovenste plank. De Zweedse regisseur van deze film Hannes Holm zei over Ove: “Maar ik wil dat je van hem gaat houden. Dat je hem herkent. Niet alleen in je eigen buurman, maar ook in jezelf.” Of dat lukt, mag u zelf beoordelen.

 

Filmavond :  Donderdag 29 november

 

De Bolder, tijdelijk in bibliotheek Karmac, ’t Spil 19, Monnickendam! Ingang achter de bibliotheek, bij de hoge mast, rechtse dubbele blauwe deur.

Aanvang 20.00 uur.

Toegang gratis, collectebus bij de uitgang.